לבן לשלחן החג • שושני גבינה וצימוקים

    סטפן לייק No Comments on לבן לשלחן החג • שושני גבינה וצימוקים

    סטפן לייק, השף הבכיר של שמרית, במתוכן מיוחד לחג השבועות. מיני שושני גבינה וצימוקים שישאירו לכולם טעם טוב בפה

    20:33
    11.05.24
    חדשות קול חי No Comments on סמ״ר אריאל צים הי"ד נפל בקרב; צה"ל נערך לפשיטה על ג'אבליה | מתעדכן

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    סטפן לייק, השף הבכיר של שמרית, במתוכן מיוחד לחג השבועות. מיני שושני גבינה וצימוקים שישאירו לכולם טעם טוב בפה.

    מרכיבים ל- 25 יחידות

    מרכיבים ל-25 מיני שושנים:

    1/23 כוסות קמח (500 גרם)
    1/2 שקית או 1/2 קובייה של שמרית
    1/2 שקית משפר אפיה
    100 גרם חמאה רכה
    שקית סוכר וניל
    2 ביצים גודל L
    1/2 כוס סוכר (100 גרם)
    3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
    קורט מלח

    החומרים למלית:

    500 גרם גבינה לבנה יבשה (למשל "טוב טעם")
    ביצה 1 גודל L
    2 כפות קורנפלור או קמח
    כף גדולה של חמאה מומסת (20 גרם)
    1/2 כוס סוכר (100 גרם)
    2 כפיות תמצית וניל
    גרידה מלימון אחד
    1 כוס צימוקים בהירים קטנים (100 גרם)

    למריחה ולקישוט:
    ביצה טרופה, סוכר לבן, אבקת סוכר.

    אופן ההכנה:

    1: מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, פרט לחמאה, מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה ולשים עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. משהים מכוסה במקרר (לפחות שעה).
    2: בקערה נוספת, מערבבים את חומרי המלית, ללא הצימוקים, לתערובת אחידה.
    3: מחלקים את הבצק ל-2, מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ, מורחים חצי מתערובת המלית ומפזרים את הצימוקים. מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
    4: משכיבים את הפרוסות עם מרווחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים מכוסה כ-30 דקות במקום חמים. מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים סוכר לבן.
    אופים בתנור שחומם מראש ל- °C170 עד 15 דקות לקבלת גוון זהוב.
    5: מפזרים אבקת סוכר.



    0 תגובות